tiistai 27. tammikuuta 2015

Makeanhimo!!

Tänään on ollut ensimmäistä kertaa ihan järkyttävät makeanhimot! Siis ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Menin iltapäivällä nälkäisenä kauppaan ja berliininmunkit sekä runebergintortut hyppivät silmille (ja melkein jo kielelle). Hetken kuolasin torttualtaalla ja käänsin kuin käänsinkin selkäni houkutuksille.

Jotain hyvää oli kuitenkin saatava. Tähän vielä tarkentaisin,  että 5:2 dieetti kyllä periaatteessa sallii herkuttelun ja jopa munkit ja tortut silloin tällöin, mutta (ainakin) tässä alkuvaiheessa kieltäydyn ylimääräisistä herkuista vähintään kuutena päivänä viikosta. Tavoitteena on kuitenkin painonpudottamisen lisäksi järkevät ruokailutottumukset.

Mutta se tämän päiväinen herkku! Se kuulostaa todella härskiltä, mutta kokeilkaa ennen kuin tuomitsette! Sellaisenaan ei niin ihmeellistä, mutta appelsiinisiivujen kanssa nam! Kaiken lisäksi todella täyttävä setti, meni kyllä herkkuhimot tältä päivältä ohi.

Raakakaakao-kikhernetahna

1 prk kikherneitä (n. 3,5 dl)
1 dl cashew pähkinöitä
0,5 dl kookoshiutaleita
4 kuivattua viikunaa
2 tl hunajaa (tai maun mukaan)
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta
2 - 2,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa (varmasti kevyt kookosmaito olisi myös hyvää!)
ripaus ruususuolaa
päälle kaakaonibsejä
(vaahterasiirappia tarjoiluun)

Huuhtele kikherneet hyvin lävikössä ja valuta kuiviksi. Laita kaikki ainekset sekoitusastiaan ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi, lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoa hedelmälohkojen tai vaikka mansikoiden kera kylmänä. Haaveilin valuttavani päälle tarjoiluvaiheessa lorauksen vaahterasiirappia, mutta sitä ei kaapista löytynyt...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti