maanantai 26. tammikuuta 2015

Maanantain paastoeväät

Maanantain eväät töihin näytti tältä:


Viime viikolla kokeilin paastoamista kahdella tapaa, maanantaina söin pienen aamupalan ja torstaina taas söin ensimmäisen aterian lounaalla klo 11. Jälkimmäinen tapa tuntui mielekkäämmältä, koska silloin jäi illaksikin mahdollisuus nauttia ihan järkevän kokoinen ateria. Aamupäivä ilman aamupalaa tuntui todella pitkältä, lähinnä henkisesti, joten tänään hankin nestepuolta korvaamaan aamupalaa. Hiilihapolliset juomat kun mukavasti täyttää vatsaa, siksi light Cola ja kivennäisvesi.

Vihreä tee puolestaan siksi, että juon kahvini reippaan kevytmaitolorauksen kera enkä paastopäivinä halua tuhlata koko kalorimäärää kahvimaitoihin. Kahvikuppi työpöydällä on lähinnä tapa ja paastopäivinä tee saa korvata kahvin (tai ainakin sopii yrittää...)

Lounas:

1 klementiini 35 kcal
1 keitetty kananmuna 70 kcal
1 purkki PRO feel rahkaa 105 kcal

yhteensä : 210 kcal

Päivällinen:

300 g punaista linssikeittoa 140 kcal

Iltapala:

1 keskikokoinen porkkana 65 kcal
2 rkl hummusta 60 kcal

Päivän aikana kahviin n. 0,5 dl maitoa = 23 kcal

Päivän kalorit yhteensä 498 kcal. Noin laskennallisesti ainakin. Tämä kaloreiden laskeminen on ainakin alussa aika hankalaa, kun en niitä ole tottunut laskeskelemaan. Hiilareita olen laskenut ihan työksenikin, mutta kaloreiden laskeminen on uutta. Siksi olenkin yrittänyt sisällyttää päivään mahdollisimman paljon ruokia, joiden kaloreiden laskeminen on helppoa, kuten valmis rahkatuote ja kananmuna. Paastopäivinäkin olisi varmasti tärkeää syödä paljon vihanneksia ja kasviksia, mutta jotenkin salaatin kaloreiden laskeminen kauhistuttaa vielä tässä vaiheessa (hirvee työ!).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti