sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Aloittaako vaiko ei?

No niin. Nyt se on tehty.

Arvoin mielessäni parikin viikkoa, aloittaako tämän blogin kirjoittaminen. Syy arpomiseen on varmaankin selkeä; aihe on arka ja tuntuu vaikealta läväyttää todellisuus ihmisten luettavaksi. Paino on päässyt kiipeämään hirvittäviin lukemiin ja viimeistään nyt asialle on tehtävä jotain.

Aloitin vuodenvaihteessa namulakon, mikä oikeastaan on hiukan harhaan johtava nimi. Päätin pysytellä yhdessä namipäivässä per viikko. Tähänkin asti olen pitänyt namipäivää, mutta eipä se ole estänyt herkuttelua kaikkina muinakin päivinä...

Pari viikkoa lakkoiltuani päätin ottaa käyttöön myös pätkäpaastodieetin, 5:2. Jätän helposti muutenkin aterioita väliin, joten ajattelin sen sopivan luontaiseen ateriarytmiini. 5:2 dieetti on mielestäni siitä järkevä vaihtoehto, että se ei sisällä mitään extremeä. 500 kalorilla pärjää yhden päivän kohtuullisesti ja toisaalta muina päivinä voi syödä normaalisti. Ja sillä normaalilla en tarkoita sitä ruokavaliota, jolla elopainoni olen kerännyt, vaan kevennettyä ruokavaliota, jossa on vain vähän valkoista viljaa ja sokeria. Plus toki se namipäivä, jolloin ei valkoisen sokerin vaaroista nipoteta. Nämä ovat ajatuksia lähtömetreillä, katsotaan, mitä kevät tuo tullessaan.

Blogin aloittaminen siis venyi empiessäni ja ensimmäinen viikko pätkäpaastolla on jo takana. Paastopäivät tuntuivat yllättävän helpoilta ja huomasin ajattelevani nyt viikonloppuna, että niitä on liian vähän??

Lähtöpaino oli 114 vuoden ensimmäisenä päivänä. Pituutta on 172 senttiä.

Ensimmäinen tavoite on kevään aikana -15 kiloa. Seuraavakin tavoite on jo mielessä, toiset 15 kiloa pois vuoden loppuun mennessä. Mutta aloitetaan nyt tuosta ensimmäisestä.

Kiva, jos tulet mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti